Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τα σενάρια πρόκρισης για την εθνική

Παρότι η εθνική έχει μία ισοπαλία (με Ιαπωνία 0-0) και μία ήττα (3-0 από την Κολομβία) έχει ακόμα μαθηματικά πιθανότητες πρόκρισης







Η Ελλάδα στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού θέλει αφενός νίκη, αφετέρου να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, οι οποίες θα παίζουν ακριβώς την ίδια ώρα.
Σε αυτό το ενδεχόμενο η "γαλανόλευκη" θα πάρει την πρόκριση στους "16".
Σε περίπτωση που οι Ιάπωνες κερδίσουν την Κολομβία, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να πετύχει τρία περισσότερα γκολ, από τη διαφορά τερμάτων που θα κερδίσουν οι Ασιάτες τους Λατινοαμερικάνους.
Η Ελλάδα προκρίνεται ακόμη και στην περίπτωση που κερδίσει με δύο γκολ περισσότερα από όσα θα κερδίσει η Ιαπωνία την Κολομβία, αρκεί στο τέλος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει καλύτερη επίθεση από τους "μπλε σαμουράι".
Στο ενδεχόμενο που τα αποτελέσματα στα δύο παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, φέρουν την Ελλάδα σε απόλυτη ισοβαθμία με την Ιαπωνία, τότε η πρόκριση θα προκύψει έπειτα από κλήρωση.
Για παράδειγμα αν η Ελλάδα κερδίσει με 4-0 την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία με 3-1 την Κολομβία, τότε υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία με 4-4 γκολ η κάθε μία. Σε αυτό το ενδεχόμενο η πρόκριση θα κριθεί με κλήρωση.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κολομβία 6 β.
2. Ακτή Ελεφαντοστού 3β.
3. Ιαπωνία 1β.
4. Ελλάδα 1.β
Τα κριτήρια ισοβαθμίας:

Η διαφορά των τερμάτων

ΠΗΓΗ: contra.gr