Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο Πατριάρχης δέχτηκε την αποστολή του ΠΑΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την αποστολή του ΠΑΣ μπροστά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.











Σήμερα Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 η αποστολή του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που βρίσκεται για τέταρτη ημέρα στην Κωνσταντινούπολη έγινε δεκτή από τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η αποστολή του ΠΑΣ εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου πρωτοστάτησε ο Πατριάρχης, οι παίκτες του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κοινώνησαν και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εντός του Ιερού Ναού.
Προσφωνώντας τον Παναγιότατο ο πρόεδρος του ΠΑΣ είπε:
Παναγιότατε,
Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της ιστορικής ομάδας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, των Ιωαννίνων, οι ποδοσφαιριστές και οι συνοδοί τους, Σας ευχαριστούμε από καρδίας για την καλοσύνη Σας να μας δεχθείτε στα Πατριαρχεία.
Ξεκινήσαμε από τα Ιωάννινα για να λάβουμε μέρος σε Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου των Ακαδημίων, αλλά στο μυαλό όλων μας κυριαρχούσε η επιθυμία να εκκλησιαστούμε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και να λάβουμε την Πατριαρχική Ευλογία.
Σήμερα η επιθυμία μας αυτή έγινε πραγματικότητα και είμαστε συγκινημένοι.
Ανταποδίδοντας Παναγιότατε την τιμή αυτή, σας παρακαλούμε να δεχτείτε μερικά συμβολικά δώρα που Σας φέραμε από τα όμορφα και πολυτραγουδισμένα Γιάννινα.
Στη συνέχεια επιδόθηκε στον Πατριάρχη σκαλιστός σε οξιά Ταύρος περιστοιχιζόμενος από στεφάνι βελανιδιάς.
Καταπληκτικό έργο, σχολίασε ο Παναγιότατος κ. κ. Βαρθολομαίος.
Εν συνεχεία παραδόθηκε πακέτο με προϊόντα της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ καθώς και επιστολή πρόσκληση της διοίκησης της Εταιρείας προς τον Θρησκευτικό ηγέτη.
Οι παίκτες του ερασιτέχνη είχαν φτιάξει φανέλα του ΠΑΣ με το όνομα του χορηγού ΔΩΔΩΝΗ η οποία στην πίσω όψη της έφερε το όνομα ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, την οποία παρέδωσε ο προπονητής κ. Στούκας.
Κρατώντας την ο Πατριάρχης και βλέποντας στο πίσω μέρος το όνομά του σχολίασε. Αυτή θα την φορώ τούς καλοκαιρινούς μήνες.
Ακόμα επιδόθηκαν στον Πατριάρχη σκαλιστή γκλίτσα και κτηνοτροφικό χειροποίητο ψαλίδι, για τα οποία έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενος και ανέφερε. Περιμένετε έξω στο κυπαρίσσι να έρθω να φωτογραφηθούμε όλοι μαζί.
Μετά από λίγο ο Παναγιότατος κοντά στα παιδιά σχολίαζε δυνατά. Ηταν από τις καλύτερες επισκέψεις που δέχτηκα και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για τα δώρα που μου φέρατε. Να έχετε τις ευλογίες μου και να είστε πάντα καλά.
Λίγο αργότερα η αποστολή του ΠΑΣ αναχώρησε από τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το ταξίδι στο όνειρο έχει συνέχεια αφού το απόγευμα οι ομάδες μας έπαιξαν με ομάδες της Χαιμπιντί οι οποίες έχουν (τι σύμπτωση) χορηγό εμφιαλωμένα νερά της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: fcpasgiannina.gr