Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Περιμένοντας στα μεταγραφικά να φανεί φως στο τούνελ

Ο Βαγγέλης Μάντζιος είναι το όνομα που "έπαιξε" πολύ στα μεταγραφικά του ΠΑΣ με καλή αποδοχή από την κοινή γνώμη των Ιωαννίνων. Λίγη υπομονή και θα δούμε τι θα βγει απ' αυτή την ιστορία.

Αναδημοσίευση από τον "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ"





Δεν φάνηκε ακόμα φως στο τούνελ σε ότι έχει σχέση με τα μεταγραφικά του ΠΑΣ, χωρίς ασφαλώς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς η προετοιμασία θα ξεκινήσει αρχές Ιουλίου οπότε υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για να βρουν τους κατάλληλους παίκτες.
Άλλωστε και στις υπόλοιπες ομάδες της σούπερ λίγκα δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μεταγραφική κινητικότητα και οι περισσότερες είναι σε επίπεδα διερευνητικά με παίκτες που ενδιαφέρουν. Όταν θα πλησιάσει η περίοδος της προετοιμασίας τότε θα αρχίσουν να διαμορφώνονται τα ρόστερ και θα ανακοινωθούν τελικές συμφωνίες. Κάπως έτσι θα κινηθούν και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάννης Πετράκης έχει κατασταλάξει για τους παίκτες που θέλει, από την ελληνική αγορά έχουν εντοπιστεί οι στόχοι και αυτό που ψάχνουν είναι για τους έμπειρους παίκτες που θα καλύψουν τις τρεις θέσεις άνω των 24 ετών. Για το κομμάτι αυτό υπάρχουν προτάσεις, τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό. Οι μεταγραφές του ΠΑΣ θα είναι δύο επιπέδων. 

Θέλουν τρεις έτοιμους παίκτες που θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα και αρκετούς νέους σε ηλικία παίκτες που μέσα από τη δουλειά της ομάδας θα μπορέσουν να αναδείξουν το ταλέντο τους όπως έγινε με τους Κολοβέτσιο, Κοροβέση, Οικονόμου, Κρητικό και άλλους. Σ’ αυτούς μπορεί να προστεθεί και η περίπτωση του Τόμας Ντε Βινσέντι που το 2009 ήρθε αμούστακο παιδί στα Γιάννινα και μέσω του ΠΑΣ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στη μεταγραφολογία των ημερών υπάρχουν και αρκετά ονόματα ξένων παικτών από το εξωτερικό κάτω των 24 ετών, αλλά εδώ γίνεται μια σύγχυση. Κάτω των 24 ετών λόγω μη αδειοδότησης ο ΠΑΣ έχει μεν δικαίωμα να πάρει όσους παίκτες θέλει αλλά υπάρχει η βασική προϋπόθεση οι παίκτες αυτοί να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες της χώρας μας, δηλαδή να έχουν την ελληνική υπηκοότητα. 

Συνεπώς για αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτου ηλικίας πάντα υπάρχει περιορισμός. Για τα μεταγραφικά του ΠΑΣ δεν υπάρχει κάτι που να φαίνεται στους ορίζοντες. Ούτε μέσα στο Σαββατοκύριακο υπάρχει κάτι το ορατό. Ενδεχομένως να ψάχνουν για τον παίκτη «κράχτη» και όταν βρεθεί αυτός να κάνουν και τις υπόλοιπες ανακοινώσεις. Όχι μόνο και για τους παίκτες που θα αποκτηθούν αλλά και για όσους πρέπει να αποχωρήσουν, αφού λήγουν τα συμβόλαια των Κυβελίδη, Αμπάρη, Σκόνδρα, Σονγκό και επίσης λήγει και ο δανεισμός των Λεάντρο και Κίτσου. Όπως σημειώσαμε και προχτές, τρία είναι τα πρόσωπα κλειδιά στον μεταγραφικό σχεδιασμό: Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, ο προπονητής Γιάννης Πετράκης και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος. Αυτοί οι τρεις ουσιαστικά συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με συμβουλευτική άποψη και των συνεργατών του Πετράκη στην τεχνική ηγεσία. 

Από τον ΠΑΣ συνιστούν υπομονή λέγοντας ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, από χτες είναι στον «αέρα» το τηλεοπτικό σποτ που γυρίστηκε με τη συμμετοχή παικτών και φιλάθλων στο στάδιο «Ζωσιμάδες» καλώντας τους φιλάθλους να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας. Το βίντεο (που επιμελήθηκαν τεχνικά οι Σωτήρης Ντούσκος και Γιώργος Γεωργούλας) θα μεταδίδεται καθημερινά από τα τηλεοπτικά κανάλια των Ιωαννίνων. Φέτος που έπεσαν σημαντικά και οι τιμές δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι των εισιτηρίων διαρκείας, όχι μόνο για να υπάρξουν εισπρακτικά οφέλη για την ΠΑΕ, αλλά για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και να αποκτήσει η ομάδα δυναμική στην καυτή έδρα του σταδίου «Ζωσιμάδες». Άλλωστε ο ΠΑΣ έχει καταξιωθεί στην φίλαθλη κοινή γνώμη με σήμα κατατεθέν το γεμάτο γήπεδο και τον κόσμο του, κάτι που κλονίστηκε, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, τα τελευταία χρόνια.

Αναγκαία διευκρίνιση


Σχετικά με το θέμα αξιολόγησης των νέων παικτών για την Κ-17 του ΠΑΣ θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής: Ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης δεν μας ζήτησε ποτέ να γράψουμε κάτι γιατί δεν αξιολογήθηκε ο γιος του και ούτε εξέφρασε ποτέ κανένα παράπονο για το θέμα αυτό και ούτε είχε καμία ανάμειξη για το σχόλιο που κάναμε. Το θέμα έθιξε στην εφημερίδα μας με δηλώσεις που έκανε ο Αλφρέδο Γκλασμάνης με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης. Και ασφαλώς από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι ο γιός του Εδουάρδο είναι πραγματικά πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Και μέσα από την δουλειά δίπλα στον πατέρα του θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος που θα δείξει την αξία του. Μακάρι να έρθει ο καιρός να τον δούμε με τη φανέλα του ΠΑΣ. Αυτά για να προλάβουμε τυχόν εσφαλμένες εντυπώσεις ότι τάχα ο Λόκο θέλει να προωθήσει το γιο του.