Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Σόου Αλέφαντου στο Αγρίνιο, παραμονή Αβέρωφ στη Β' Εθνική

Ο Νίκος Αλέφαντος με τον Θανάση Μπέμπη του Ολυμπιακού σε παλιότερο στιγμιότυπο












10-5-1959: Στο γήπεδο του Αγρινίου η ομάδα του Λιμενικού έδωσε 2 παιχνίδια κόντρα στον Παναιτωλικό. 4-4 το πρώτο ματς με σκόρερ τους Μπάθα (2), Μήτσου (2) – Δεϊμέζη (2), Μεσολογγίτη, Ευθυμίου.
Το δεύτερο ματς έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2 με σκόρε τους Μπάθα, Παπαδόπουλο – Αλέφαντο, Δεϊμέζη. Ο Αλέφαντος είναι ο γνωστός προπονητής που τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία στο Λιμενικό. Αγωνίστηκε σε Αστέρα Εξαρχείων, Παναιγιάλειο και άλλες ομάδες και στη συνέχεια έγινε προπονητής.

10-5-1964: Σε φιλικό αγώνα που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο Ατρόμητος Ιωαννίνων κέρδισε 4-1 την Παλλαμιακή Λαμίας. Και τα τέσσερα γκολ των Γιαννιωτών ο Κακολύρης που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα. Το γκολ των φιλοξενούμενων ο Αργυρίου.
-Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής ο Αβέρωφ έχασε στην Αθήνα 1-0 από τον Ηλυσιακό στο Α’ Όμιλο αλλά εξασφάλισε την παραμονή του στη Β’ Εθνική. Η Πρέβεζα έφερε ισοπαλία στην έδρα της 3-3 επί της Δόξας Βύρωνα και υποβιβάστηκε στην τοπική κατηγορία. Πρωταθλήτρια του Ομίλου αναδείχθηκε η Παναχαϊκή που ανέβηκε στην Α’ Εθνική.


10-5-1971: Για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής ο ΠΑΣ έχασε 2-1 στο Μενίδι από τον Αχαρναϊκό. Το γκολ ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος. Διαιτητής ο Αρμόδωρος.

10-5-1981: Για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής ο ΠΑΣ συνέτριψε με σκορ 4-0 την Καστοριά στο στάδιο «Ζωσιμαδες». Τα γκολ των κυανόλευκων: 16’ Σοφιάς, 20’ Παπάζογλου, 65’, 70’ Ανανιάδης με πέναλτι.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ