Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η θρυλική Λάρισα επέστρεψε στη Β' Εθνική

Η θρυλική Λάρισα πανηγυρίζει την επιστροφή στη Β' Εθνική με συνέχεια στο ταξίδι της για την σούπερ λίγκα








Νίκη με σκορ 0-2 κατάφερε να πάρει η ΑΕΛ μέσα στο γήπεδο του Ολύμπου Κέρκυρας και πλέον βρίσκεται και μαθηματικά στην παραπάνω κατηγορία, ενώ αναδείχτηκε και νταμπλούχος μιας και πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Η Βασίλισσα, ήταν η μοναδική κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και απειλούσε συνεχώς τον αντίπαλο της, που κλείστηκε πίσω, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο μιας και η ομάδα της Λάρισας έχασε αρκετές ευκαιρίες.
Στο πρώτο μέρος, οι «Βυσσινί» μπήκαν στο γήπεδο θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, ώστε να φύγει το άγχος, παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Κέρκυρας κλείστηκε πίσω και δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΛ να πετύχουν κάποιο τέρμα. Καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΛ ήταν στην επίθεση, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία ευκαιρία. Αντίθετα, η ΑΕΛ θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ, όμως το σουτ του Γκούρτσα στο 36’ σταμάτησε στο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την ΑΕΛ να χάνει συνεχώς ευκαιρίες απέναντι από την αντίπαλη εστία. Τελικά, ο Μπλέντι που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι, κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να σκοράρει στο 70ο λεπτό με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Νεμπεγλέρα και να κάνει το 0-1. Μάλιστα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Μπουσινάκη, το οποίο εκτέλεσε ο ΓΚούρτσας, που διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Το σκορ αυτό παρέμεινε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού και έτσι η ΑΕΛ έφτασε στην νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών και πλέον βρίσκεται και μαθηματικά στην Football League.
Όλυμπος Κέρκυρας (Κώστας Νέτης): Βαρελής, Βάγιας, Βασιλάκης, Πανδής, Γκερέκος(76’ Τριβυζάς), Κούδας, Βλάχος, Καλούδης, Γαστεράτος, Βλάσσης(86’ Καλούδης), Παππάς.
ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Σιάκκας, Κορομηλάς, Καρανίκας, Αραμπατζής, Νεμπεγλέρας, Τσεμπερίδης, Πατινιώτης(74’ Μπουσινάκης), Καρακατσάνης(62’ Μπλέντι), Στεφανίδης(90΄Γαρυφαλλόπουλος), Γκούρτσας.

ΠΗΓΗ: athleticlarissa.gr