Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Το μεγάλο στοίχημα για Χριστοβασίλη και Πετράκη

Με λίγη τύχη και καλές κινήσεις μπορεί ο ΠΑΣ να κερδίσει πάλι το στοίχημα όπως το 2012.








Σε καθημερινή σχεδόν βάση έχουν ανοιχτή γραμμή αυτό τον καιρό οι Χριστοβασίλης και Πετράκης για τον μεταγραφικό σχεδιασμό αλλά και το στήσιμο της ομάδας για τη  νέα σαιζόν.
Ένας τομέας ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς ο ΠΑΣ έχει περιορισμό στις μεταγραφές λόγω της μη αδειοδότησης και είναι υποχρεωμένος να κάνει σίγουρες επιλογές για να ενισχυθεί ενόψει της νέας σαιζόν. Επειδή δικαιούται μόνο 3 μεταγραφές άνω των 24 ετών, πιθανόν να καλυφθούν με παίκτες από το εξωτερικό και για το λόγο αυτό θα πέσει αρκετό κοσκίνισμα από τις προτάσεις που υπάρχουν. Και ασφαλώς θα είναι σε θέσεις κλειδιά και εκεί που θα κρίνει ο Πετράκης ότι υπάρχουν αδυναμίες, όπως σε άμυνα, κέντρο και επίθεση για να ενδυναμώσει περισσότερο ο άξονας. 

Οι μεταγραφές για παίκτες ηλικίας κάτω των 24 ετών όπου δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όταν είναι Έλληνες, είναι φυσικό να καλυφθούν από την ελληνική αγορά, κυρίως με ταλαντούχους παίκτες μικρότερων κατηγοριών. Κάτι παρόμοιο που έγινε και το 2012 που ο «Άγιαξ» αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα με την αδειοδότηση. Τότε δύο από τις τρεις θέσεις άνω των 24 ετών καλύφθηκαν με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Πάντου, Τζημόπουλου και η 3η θέση με τη μεταγραφή του Μπράνα Ίλιτς τον Αύγουστο. Μια μεταγραφή άκρως πετυχημένη με έναν παίκτη που δεν είχε το μεγάλο όνομα στην Ελλάδα αλλά ήταν για τον ΠΑΣ ένας θησαυρός. Παράλληλα σε ηλικίες κάτω των 24 ετών αποδείχθηκαν μεταγραφές διαμάντια η απόκτηση των Τσουκαλά, Κοροβέση και Κολοβέτσιου κατά πρώτο λόγο και του Αυγενικού κατά δεύτερο. Τώρα ο ΠΑΣ δεν έχει πρόβλημα με ανανεώσεις συμβολαίων πρωτοκλασάτων παικτών, οπότε και τις τρεις θέσεις θα τις καλύψει με μεταγραφές. Για το πώς κινείται ο ΠΑΣ στον τομέα αυτό, τι σκέπτεται, πόσο θα είναι το μπάτζετ και τι εγγυήσεις πήρε ο Πετράκης από τον Χριστοβασίλη για μεταγραφές, είναι άγνωστο. 

Κάποια ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σαν στόχος του ΠΑΣ, δεν επιβεβαιώθηκαν από την ΠΑΕ, αλλά δεν προκάλεσαν και κανένα ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη που διακατέχεται από έντονο προβληματισμό για το ποια θα είναι η τύχη του ιστορικού συλλόγου στη νέα σαιζόν, καθώς υπάρχει από πέρσι μια φθίνουσα πορεία. Αλλά και για τον Τσουμάνη που είναι Γιαννιώτης, στην αρχή φάνηκε ότι ο ΠΑΣ επιθυμεί να τον αποκτήσει, γιατί βολεύει και η ηλικία του (είναι στην κατηγορία κάτω των 24 ετών) και η καταγωγή του, αλλά κόπηκαν οι γέφυρες επικοινωνίας και δεν υφίσταται πλέον κανένα ενδιαφέρον. 

Όπως σημειώσαμε και άλλες φορές, για τα μεταγραφικά υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για να κινηθεί η ΠΑΕ και να κάνει χωρίς πίεση τις επιλογές. Ενόψει όμως του ότι σε λίγο θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σαιζόν, θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα για να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Επί του παρόντος το κλίμα δεν είναι το καλύτερο από πλευράς φιλάθλων, καθώς το θέμα της μη αδειοδότησης για 3η συνεχόμενη χρονιά ξενέρωσε αρκετό κόσμο προκαλώντας πολυποίκιλα σχόλια στα Γιάννινα, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παραχώρηση παικτών όπως οι Βελλίδης, Κρητικός, Κοροβέσης, που δημιουργούν προβληματισμό στον κόσμο. 

Συνεπώς πριν η ΠΑΕ προχωρήσει στην κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας θα πρέπει να βρει τρόπο να πείσει τον κόσμο ότι ούτε ξεπούλημα παικτών θα γίνει, θα υπάρξουν ενισχύσεις και η ομάδα θα μπει με αξιώσεις στο νέο πρωτάθλημα. Λόγω και των Ευρωεκλογών ο Χριστοβασίλης θα είναι από την Πέμπτη στα Γιάννινα για να ασχοληθεί και  με θέματα της ΠΑΕ, ξεκινώντας πρώτα από την οργάνωση των τμημάτων υποδομής που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (21/5/2014)