Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Γ. Πετράκης: Με δουλειά θα αναδείξουμε περισσότερο τον ΠΑΣ












Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη όπου μιλώντας για την φετινή σαιζόν τόνισε ότι: “Πιστεύω έγινε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
“Οχι στην κορυφή γιατί εκεί είχαν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ήταν συναρπαστικό από την 6η θέση και κάτω που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα που έπεσε από την 6η θέση ήταν 8 βαθμοί διαφορά. Είχε γοητεία το πρωτάθλημα και πιστεύω ήταν πιο ποιοτικό από πέρσι που είχαμε τα προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις. Όλα αυτά έδωσαν την αίσθηση πως το πρωτάθλημα ήταν πιο ενδιαφέρον”.

Παράλληλα μίλησε για ΟΦΗ, Εργοτέλη αλλά και το ενδεχόμενο παραμονής του στον ΠΑΣ Γιάννενα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στον Athletic Radio 104,2

Για το που σώθηκε η κατηγορία για τον ΠΑΣ: “Νομίζω πως η συνολική εικόνα που είχαμε σαν ομάδα ήταν ανταγωνιστική όπου και να παίξαμε. Με βάση την εικόνα ίσως να έπρεπε να πάρουμε παραπάνω βαθμούς. Σημασία έχει ότι εκπληρώθηκε ο στόχος με βάση τον σχεδιασμό που έγινε και αφήνει όλους μας ικανοποιημένους αν αναλογιστούμε και το γεγονός με τα πρόβλημα που προέκυψαν μέσα στην χρονιά. Με την απώλεια του Ντε Βινσέντι, ο Τσάβες έφυγε, γύρισε, άλλαξαν 4 προπονητές και όλα αυτά επηρέασαν την ομάδα”.

Για την εκπλήρωση του στόχου: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βρήκα μια ομάδα οργωμένη και όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία". 

Για το αν θα συνεχίσει στον ΠΑΣ: Θα μιλήσω από την δική μου μεριά, Αυτή ομάδα είναι ένα μεγάλο μέγεθος για την Ελλάδα. Εκπροσωπεί μια ολόκληρη περιφέρεια, έχει δυναμική και θέλουμε να την αναδείξουμε. Έχουμε ένα ραντεβού που θα γίνει με τον πρόεδρο και θα δούμε αν θα συνεχιστεί η συνεργασία μας”.

Για το γεγονός πως ο ΠΑΣ δεν πήρε άδεια σε πρώτο βαθμό και αν θα παίξει ρόλο για την ανανέωση της συνεργασίας του: “Εδώ πρέπει να π πως ο πρόεδρος έχει κάνει σημαντική δουλειά και δεν υπάρχουν παίκτες που λύνουν τα συμβόλαια τους. Αυτό αφήνει λιγότερο ανεπηρέαστη την ομάδα σε ότι αφορά την αδειοδότηση σχετικά με άλλες ομάδες. Νομίζω και να μην πάρει αδειοδότηση δεν θα επηρεαστεί”.

Για το λιθαράκι που έβαλε στην παραμονή του Εργοτέλη: “Είμαι ευχαριστημένος γιατί είπα πως όποιος προπονητής πάει θα είναι τυχερός. Η ομάδα στάθηκε άτυχη σε κάποια πράγματα και νομίζω δικαιώθηκα από όσα πίστευα. Σίγουρα αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί αυτός που πρόβλεψα έγινε πραγματικότητα. Και ο προπονητής που ήρθε μετά από μένα προσπάθησε για το καλύτερο και η πορεία του Εργοτέλη δικαιώνει την προσπάθεια και τη δικιά μου και των ανθρώπων του Εργοτέλη και του κ. Ουζουνίδη”.

Για την πορεία του ΟΦΗ: “Πάρα πολύ σπουδαία. Ο ΟΦΗ έχει ακόμα μεγαλύτερη προοπτική σαν ομάδα των παραπάνω ομάδων που έχουν κατακτήσει με την καλή τους παρουσία την είσοδο στην 5αδα όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας. Η φετινή πορεία δίνει μια βάση για να καθιερωθεί σε αυτό που είπα πριν. Εύχομαι η φετινή πορεία να είναι οδηγός για τα επόμενα χρόνια. ήταν μια ομάδα σφικτή, αυτό ήταν το κλειδί συν το γεγονός πως είχε καλή επίθεση με Παπάζογλου και Περογαμβράκη. Ο συνδυασμός αυτός έφερε αυτό το αποτέλεσμα”.

Για το τι πρέπει να προσέξουν ΟΦΗ και Εργοτέλης για τη νέα περίοδο: “Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Θέλει σύνεση και καλή οργάνωση, να μην υπάρξει υπεροψία. Ότι κερδίζεται κερδίζεται με πολύ κόπο, να μάθουν από τα καλά πράγματα και αυτά να είναι οδηγός για την επόμενη χρονιά για να είναι ανάλογη και ακόμα καλύτερη η νέα χρονιά”.

Για την παραμονή του Πλατανιά: “O Πλατανιάς για μένα η πορεία του ήταν δυσανάλογη από το υλικό που είχε. Αλλάχθηκε το ρόστερ το καλοκαίρι, παιδιά με διαφορετική κουλτούρα, πολλοί ξένοι και αυτό μπέρδεψε. Νομίζω η παρουσία του κ. Αναστασιάδη βοήθησε την ομάδα να σωθεί”.
Για το αν η βαθμολογία αποτυπώνει την αλήθεια: “Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Τα πράγματα παίζονται και σε άλλα επίπεδα και δεν είμαι σίγουρος αν αποτυπώνει την αλήθεια. Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένες ομάδες. Για το αν ήταν έκπληξη το γεγονός πως η Ξάνθη οδηγείται σε μπαράζ: Για ήταν έκπληξη γιατί η Ξάνθη είχε ποιότητα στο ρόστερ. Ίσως και οι ίδιο να μην πίστευαν ότι μπορούν να μπουν σε αυτή την διαδικασία και όλο αυτό δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν. Νομίζω όποιος και να είναι ο αντίπαλος στα μπαράζ ότι θα μείνει η Ξάνθη στην κατηγορία”.